top of page

MOBER AZ Nikolaas

NERO

De stad selecteerde na een locatieonderzoek een gebied langs de N41 tussen de E17 en de N70 voor de herlocalisatie van het AZ Nikolaas. De campussen Sint-Niklaas, Temse en Hamme zullen hier worden samengebracht.

In voorbereiding van het RUP werd een masterplan opgemaakt, waarvoor VECTRIS het MOBER leverde.

In het MOBER moest worden nagegaan of de mobiliteitseffecten die het geplande project zal veroorzaken, te verzoenen zijn met de al aanwezige functies en of die effecten geen hypotheek zullen leggen op de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden van het gebied.

Naast het ziekenhuis diende ook de haalbaarheid van een randparking van ca. 400 plaatsen en de eventuele verhuis van de Odisee Hogeschool te worden nagegaan. Voor de wijze van ontsluiting vormde het grote vraagstuk.

bottom of page