top of page

PPS Halle Zoersel

VAN HOUT

De gemeente Zoersel wil van de bouw van een nieuwe school gebruik maken om in Halle ook andere gemeenschapsinfrastructuur en delen van het openbaar domein te reorganiseren. Het doel hierbij is het versterken van de functies in het dorp, als hefboom voor het sociale weefsel. In de publiek-private samenwerking die dit alles dient te realiseren, wordt naast publieke infrastructuur ook een deel van de percelen ter beschikking gesteld voor de ontwikkeling van private projecten. Deze private projecten omvatten woning- en appartementsbouw in het dorpscentrum. Vectris cvba werkte voor dit project nauw samen in een projectteam met projectontwikkelaar Vanhout nv en DMT Architecten, die instonden voor de ontwikkeling van de nieuwe gebouwen. In totaal maakten 9 sites deel uit van de publiek-private samenwerking: Dorpsplein, Lindedreef, Kerk, Kerkhof en Blokskens, Oud Gemeentehuis, Bremberg, KFC Sint Martinus Halle, Heideweg en Park.

bottom of page