Centrale Werkplaatsen Leuven

 

 

 

STAD LEUVEN

 

De Centrale Werkplaatsen waren een kenmerkende industriële site met een groot rangeerstation en industriële hallen voor onderhoud van locomotieven en rijtuigen. De hele herontwikkeling had de ambitie een nieuw hart te maken voor Kessel-Lo: een bloeiende, hedendaagse woonwijk met tal van andere functies zoals een gemeenschapscentrum, een tekenacademie en een jeugdcentrum.

Voor het volledige openbaar domein werd een globaal en samenhangend concept uitgewerkt in een masterplan, zowel voor de materialen als voor de groenvoorzieningen. Dit omdat de bouw in verschillende fasen verloopt en verspreid over tien jaar. Voor de keuze van de materialen werd het industriële karakter van de site doorgetrokken, met een gemengd gebruik van beton, metaal en hout. Bomen van de esdoornfamilie zijn onderhoudsarm en vandaalbestendig en zullen in de herfst mooi kleuren in combinatie met de baksteenarchitectuur van de bestaande hallen. 

 

Het project werd opgenomen in het Praktijkboek Publieke Ruimte 2018

 

Please reload